Ankara-Konya yolunda geçen yıl meydana gelen kazada, yaralı bir çocuğun soğuk ayaklarını kendi çorabıyla ısıtan Acil Tıp Teknisyeni (ATT) Aysel Göçer, 14 Mart Tıp Bayramı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan “vefa ödülü” aldı. Göçer, “Önce tıbbi müdahale, sonra psikolojik destek” diyerek görev anlayışını özetledi.
Ankara-Konya kara yolunun Karaömerler mevkisinde geçtiğimiz yıl kasım ayında meydana gelen kazada minibüs devrildi, aynı aileden 4 kişi yaralandı. Olay yerine sevk edilen 112 Acil Sağlık Hizmetleri ekipleri arasında yer alan ATT Aysel Göçer, yaralılardan 8 yaşındaki Eymen Z.’yi ambulansa aldığında dikkat çeken bir harekette bulundu. Küçük çocuğun ayaklarında çorap olmadığını fark eden Göçer, hiç düşünmeden kendi çoraplarını çıkararak çocuğa giydirdi.
O anlar cep telefonuyla kayda alınırken, görüntüler kısa sürede sosyal medyada yayıldı ve büyük takdir topladı. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu da Göçer’i arayarak duyarlı davranışı için teşekkür etti.
Cumhurbaşkanından Ödül: “Çocuğumuza Çorabını Giydiren Sağlıkçımız”
14 Mart Tıp Bayramı kapsamında İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde düzenlenen iftar programında “14 Mart Tıp Bayramı Sabuncuoğlu Şerefeddin Ödülleri” sahiplerini buldu. Programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun elinden ödül alan Aysel Göçer’e “vefa ödülü” takdim edildi.
Göçer, “Ödül alacağımı bilmiyordum. İftar programına davet edilmiştim. Cumhurbaşkanımız beni ‘Çocuğumuza çorabını giydiren ATT arkadaşımız’ diye tanıttı. Büyük bir onur ve mutluluk yaşadım” dedi.
“Bizim İşimiz Sadece Müdahale Değil, Güven Vermek”
112 Acil Sağlık Hizmetleri’nde 11 yıldır görev yapan Göçer, kazada olay yerine takviye ekip olarak gittiklerini belirterek, “O karanlıkta çocuğun çorapsız olduğunu fark ettim. Ayakları çok soğuktu. Ambulansa alır almaz çorabımı çıkarıp giydirdim. Belki onun içini ısıtmadı ama benim içimi ısıttı. Vicdanen rahattım” ifadelerini kullandı.
Göçer, sağlık çalışanlarının hastalara sadece tıbbi değil, psikolojik destek de verdiğini vurgulayarak, “Bazen montumuzu veriyoruz, bazen aç hastaya yemek ısmarlıyoruz. Biz hastalarımıza önce tıbbi müdahalede bulunuruz, ardından moral veririz. ‘Korkma, yanındayız’ demek bile çok şey değiştiriyor” diye konuştu.
YORUMLAR