Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi, kalp hastalıklarının erken teşhisinde kritik bir adım atarak Koroner BT Anjiyo (sanal anjiyo) çekimlerine başladı. Bu yeni hizmet sayesinde, bilgisayarlı tomografi teknolojisiyle damarların iç yapısı detaylı bir şekilde incelenebilecek.
Kol damarından verilen kontrast madde ile gerçekleştirilen sanal anjiyo çekimleri, damarların iç akışı ve yapısal durumunu net biçimde göstererek tıkanıklık ve bozuklukların erken teşhisini hedefliyor.
Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Raif Kılıç, sanal anjiyonun klasik anjiyoya göre daha az risk taşıdığını belirtti. Kılıç, “Halk arasında sanal anjiyo denilen yöntem, kalbi besleyen damarları gösteren, girişimsel olmayan bir görüntüleme yöntemidir. Bu yöntemle kalp damar tıkanıklığı olup olmadığı tespit edilmektedir. Sanal anjiyo, hasta için yan etkisi daha düşük bir yöntemdir. Eğer sanal anjiyoda lezyon tespit edersek, o zaman girişimsel yöntemle yapılan konvansiyonel anjiyoyu öneririz; ancak önceliğimiz sanal anjiyo ile damar yapısını görmektir” dedi.
59 yaşındaki hasta Bedran Kılıç, daha önce başka bir şehre sevk edilmesi planlanırken, bu cihazın Mardin’e gelmesiyle tedavisini kendi şehrinde yaptırabildiği için memnuniyetini dile getirdi.
Bir yanıt yazın